Demo Maak een afspraak

Geef een rooksmaak aan uw gerechten

Het is inmiddels gekend dat u met allerhande marinades uw vlees kunt voorzien van verschillende smaakcombinaties. Dat de toevoeging van rookchips of houtsnippers voor echte smaaksensaties kan zorgen, is dan weer minder gekend. Met de speciale houtsnippers van Cook in Wood is het mogelijk om een heerlijke rooksmaak aan uw gerechten te geven.

Rooksmaak

Roken behoort waarschijnlijk tot één van de oudste en authentieke vormen van gerechten bereiden. Vroeger was dit noodzakelijk om gerechten goed te kunnen conserveren. Vandaag roken we vlees en vis vooral om de speciale smaak die het geeft. Voedingswaren roken kan in speciale barbecue smokers, rookovens, grill ovens, houtskoolovens en rookpannen, maar evenwel op een gewone houtskool - of gasbarbecue.

Rookchips

Hout voegt smaak toe aan uw vlees op de barbecue. Houtsnippers of rookchips geven het vlees een rokerige outdoor smaak. Ze zijn zonder enige twijfel een must have voor iedereen die graag barbecuet. Of u nu een simpele hamburger, vis, een malse steak of een groter stuk vlees wenst te bereiden, allemaal zijn ze gebaat met een subtiele rooktoets. De smaak wordt verkregen door de rook van het hout. Veel rook geeft veel smaak. Weinig rook is wat subtieler.

100% natuurlijk

De houtsnippers en rookchips van Cook in Wood worden geproduceerd in verschillende aroma's. Whiskey, rode wijn, sherry, porto, cognac ...? Er zijn tal van smaken beschikbaar, waardoor u volop kunt variëren.

Deze barbecue houtsnippers zijn een 100% natuurproduct en worden gemaakt van de eikenvaten waarin de wijn of sterke drank heeft gerijpt. Het aroma van de alcoholische drank dat nog in het hout zit, geeft uw vlees een unieke smaak. U bepaalt best eerst wat u gaat bereiden alvorens de smoking chips te kiezen.

Er zijn drie opties om de smoking chips te gebruiken: nat, droog en in elektrische/gas grilltoestellen. Laat ze al dan niet even in water weken en strooi ze vervolgens op de houtskolen.
En vergeet niet dat de smaak in de rook zit. Hoe meer rook, hoe meer smaak.

Deel dit artikel

Gerelateerde producten

HJX50LBC

Download fiche

Waarom kiezen voor Charcoal Cooking?

Ervaren verdeler

Bij Charcoal Cooking vindt u de perfecte grill- en rijpingsapparatuur op maat van uw behoeften. Wij verdelen Josper, Dry Ager® en Cook in Wood in de Benelux.

over charcoal cooking

Een uitstekende dienst na verkoop

Ook na uw aankoop helpen we u graag snel en efficiënt verder. Probleem met uw toestel, vragen over garantie? Onze uitstekende dienst na verkoop vindt altijd een oplossing.

contacteer dienst na verkoop

Eigen belevingscentrum

Charcoal Cooking heeft een eigen Cooking Center. In deze ruimte geven inhouse-chefs demo's met onze producten.

belevingscentrum

Gratis levering

Geen extra administratiekosten voor de levering, een minimale leveringstermijn en geleverd door eigen mensen.

bekijk de leveringsvoorwaarden

Ontdek de meerwaarde van onze grill ovens,
Rijpingskasten en BBQ accessoires voor uw zaak

Maak een afspraak